Wat doet Ida Jacobs

Een oefentherapeut Cesar maakt u bewust van uw houding en manier van bewegen in relatie tot uw klachten. Ook geeft een oefentherapeut u inzicht in de reactie van uw lichaam op pijn, overbelasting en spanningen. Samen met de therapeut gaat u op zoek naar de oorzaak van uw klachten. Geleidelijk aan leert u uw klachten begrijpen. Ook leert u hoe u adequaat op uw klachten kunt reageren, zodat ze verminderen of verdwijnen en niet meer terugkeren.

Persoonlijke begeleiding Onder begeleiding van uw oefentherapeut werkt u aan het herstel van de balans tussen spanning en ontspanning en brengt u het lichaam weer in goede conditie. U leert hoe u uw houding en manier van bewegen kunt verbeteren zodat de belasting van rug, nek en schouders afneemt. In de behandeling is indien nodig ook aandacht voor de ademhaling en het omgaan met stress.De oefentherapeut stemt de behandeling af op uw persoonlijke situatie.

Dat betekent dat u oefeningen en houdings- en bewegingsadviezen krijgt die geïntegreerd zijn in uw dagelijkse activiteiten, thuis en op het werk. Zowel uw werkomgeving (hoogte stoel en bureau), uw thuissituatie (stofzuigen, strijken) als uw hobby’s (sporten, tuinieren, klussen) komen aan de orde. Door de adviezen van uw oefentherapeut toe te passen, leert u om beter te bewegen. Zo kunt u weer optimaal functioneren in al uw dagelijkse activiteiten.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacybeleid. Meer informatie over het privacybeleid leest u hier.