Het verschil tussen fysiotherapie en Oefentherapie Ida Jacobs

Het verschil tussen Oefentherapie Cesar Ida Jacobs en Fysiotherapie.

De heer J. 76 jaar vroeg wat is nu eigenlijk  het verschil tussen fysio en oefentherapie?

Hij is sinds een week bij mij in behandeling voor rugklachten in de bovenrug en het verbetering van de loophouding. Hiervoor was hij bij de fysiotherapie in behandeling voor een nieuwe knieprothese. Hij werd daar alleen behandeld voor revalidatie van de knie, verder wordt er niet gekeken. Sinds hij een nieuwe knie heeft is hij slechter gaan lopen nog meer naar voren en heeft daardoor mogelijk rugklachten van gekregen. Hij heeft het een keer vermeld maar er werd geen aandacht aanbesteed. Na 24 behandelingen zijn ze gestopt en als hij nog rugklachten bleef houden moest hij maar weer een nieuwe afspraak maken.

Als hij bij mij was geweest voor revalidatie van de nieuwe knie had ik natuurlijk zijn knie behandeld maar dit toegepast in zijn dagelijkse bewegingen. Een goede houding tijdens het staan, lopen, zitten en het uitvoeren van zijn hobby’s. De totaliteit wordt altijd aangepakt en behandeld, dan had hij mogelijk geen rugklachten gehad en direct de juiste looppatroon gehad.

Hij is al twee maal geweest, loopt nu al rechter op en zit rechtop in de stoel, kreeg al complimenten van zijn dochter.

Dit is Oefentherapie Cesar Ida Jacobs, welkom in mijn praktijk.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacybeleid. Meer informatie over het privacybeleid leest u hier.