Slaapoefentherapie Doetinchem

“Slaapproblemen”

Welkom bij de Slaapoefentherapie Doetinchem.

In Nederland kampen 20-30% van de volwassenen met slaapproblemen. We spreken van een probleem als iemand gedurende langere tijd minder slaapuren maakt dan gezond voor hem is en als daar klachten door veroorzaakt worden. Meestal zijn er concentratieproblemen, stemmingswisselingen, hoofdpijn, duizeligheid en natuurlijk vermoeidheid.

Vaak gaan deze problemen na korte tijd weer over. Maar als de klachten blijvend zijn wordt het tijd om actie te ondernemen. Wat kan je bijvoorbeeld zelf doen? Bij de slaapoefentherapeut kan je weer leren slapen. Meestal is er sprake van diverse oorzaken waardoor het slapen niet meer lukt. Moeite met inslapen, doorslapen, of te vroeg wakker worden, wordt beïnvloed door de invulling van de hele dag. Samen met de therapeut wordt er gekeken naar wat men doet overdag, wat men ’s avonds doet en wat er door het hoofd gaat in de nacht. Met ontspanningsoefeningen, gedachten training en oefentherapie wordt er zo gewerkt aan beter leren slapen.

Het is bekend dat de werking van slaapmedicatie na twee weken over is. Wat blijft zijn de bijwerkingen en de gedachte dat medicijnen helpen. Met oefentherapie wordt er actief gewerkt aan het eigen functioneren. Slaapoefentherapie wordt vergoed vanuit de aanvullende verzekering.

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacybeleid. Meer informatie over het privacybeleid leest u hier.