Behaalde diploma’s

 Sensomotoriek: kind en bewegen

Sport

Post HBO opleiding hardlopen zonder blessures.

Basis gedachte

Mensen lopen, gaan zitten, staan op. Mensen bukken, tillen, springen. Niet iedereen gebruikt bij deze bewegingen dezelfde spieren in dezelfde mate. Iedereen ontwikkelt onbewust zijn of haar, niet altijd optimale, individuele houdings- en bewegingsgewoonten. Sporters bukken, tillen, springen, balanceren. Sporters rennen, gooien, slaan. Zij gebruiken hun lichaam intensiever en bevorderen hierdoor hun goede, maar ook hun verkeerde houdings- en bewegingsgewoonten, waardoor klachten kunnen ontstaan. Deze basisgedachte is het uitgangspunt voor de therapie. Tijdens de sportbeoefening vragen kracht, snelheid, ademtechniek en coördinatie extra aandacht. Hierop wordt ingespeeld bij de behandeling van de sporter.

Werkwijze

De oefentherapeut Cesar onderzoekt de sporter naar aanleiding van zijn of haar klachten. De therapeut observeert en analyseert het houdings- en bewegingspatroon tijdens de dagelijkse bewegingen en sportbewegingen. Vervolgens wordt er een behandelplan opgesteld en gaan we aan het werk. Er wordt gewerkt aan:

  • Voldoende spierkracht, lengte, spanning
  • Een goede mobiliteit van de gewrichten
  • Een goede coördinatie
  • Een goede ademhaling
  • Bewustmaking verkeerde bewegingsgewoonten
  • Goede en gezonde manier van bewegen aanleren
  • Intrainen en automatiseren

 

De volgende cursus heb ik zeer recentelijk gevolgd:
De opleiding Post-hbo Fysiotherapie: Hardlopen zonder blessure.

Deze cursus ging over hardlopen. Iedere hardloper kan geblesseerd raken. Het komt vaak voor dat men na een tijdje rust weer begint en dat een blessure weer opspeelt. Tijdens deze cursus kreeg ik veel praktische informatie over het voorkomen van blessure, maar ook over de terugkeer na en blessure. Welke eisen moet ik stellen aan het schoeisel en is het nu wel of niet zinvol om correcties aan te brengen? Het ontstaan van een blessure, het genezingsproces en hoe je verantwoord kunt lopen met een blessure kwamen uitgebreid aanbod. Welke eisen worden gesteld aan een goede warming-up, loopactiviteit en cooling-down en wat is de invloed van de ondergrond, de atletiekbaan, de weg of gras. Vooral van belang bij het weer hervatten van de training na een blessure.

Ik ben actief bij de ARGO atletiekvereniging als trainer.

 

Zwangerschap

  • De begeleiding van oefentherapie bij bekkeninstabiliteit als gevolg van zwangerschap

Wij gebruiken cookies om u de beste online ervaring te bieden. Door akkoord te gaan, accepteert u het gebruik van cookies in overeenstemming met ons privacybeleid. Meer informatie over het privacybeleid leest u hier.